Zavřít

Infolinka:

844 333 844

Po – Pá 7:00 – 16:00

Zavřít

Certifikace:

Weblogo
Zavřít
Zavřít

Rychlý kontakt:

lari@lari.cz

Specializovaný dodavatel personální a průmyslové hygieny.
Nákupní košík
Množství:0 ks
Celkem:0 Kč
doprava zdarma doprava zdarma

Platební metody

Vážení zákazníci,
připravili jsme pro Vás přehled platebních metod, kterými můžete platit v našem sídle.platebni-metody
Přípoj se na Facebook

Víte, že ...

...nejvíce škodlivých mikroorganismů se nachází právě v běžných kuchyňských předmětech?

Bezpečná manipulace s potravinami je základním předpokladem pro zabránění kontaminaci potravin toxickými látkami a pro předcházení přenosu infekcí a virů v potravinářském průmyslu. Dodržování řádné hygieny rukou může zabránit přenášení vážných onemocnění mezi zákazníky, a ušetřit tak značné výdaje.

 Hygiena v potravinářském průmyslu

Dosažení úspěchu při podnikání v potravinářském průmyslu spočívá na třech základních pilířích: kvalitní výrobcích, dobré úrovni služeb a bezpečné manipulaci s potravinami. Naneštěstí však dochází k tomu, že mikroorganismy nacházejí „pohodlná obydlí“ v běžných kuchyňských předmětech, jakými jsou žínky, prkénka na krájení, všechny běžné kuchyňské spotřebiče, textilní prostírání a utěrky. Také s oblibou ulpívají ve všech koutech nebo spárách, které jsou při úklidu přehlédnuty. 32 % všech otrav z potravin je způsobeno nedostatečnou hygienou. Přitom se jedná o nejvýraznější infekční faktor, na který by mělo být nejjednodušší zaměřit pozornost.  Hygiena rukou se však často zanedbává a téměř 30 % z nás je každoročně postiženo onemocněními způsobenými kontaminovanými potravinami. Přitom existuje několik poměrně jednoduchých postupů, které mohou významně omezit jednu z hlavních příčin pracovní neschopnosti.

Hygienické návyky v potravinářském průmyslu

V prostředích se zvýšenými nároky na hygienu při zacházení s potravinami, jako například v kavárnách nebo restauracích, by všichni zaměstnanci měli důsledně dodržovat základní pravidla hygienického zacházení s potravinami:

  • Ruce je vždy nutné mýt před: nasazením rukavic, vstupem do kuchyně nebo úpravou potravin a manipulací s nimi.
  • Ruce je vždy nutné mýt po: odchodu z toalety, manipulaci s odpadem, kýchnutí, smrkání a dotýkání se úst, nosu, vlasů nebo peněz.

Instalace zásobníků tekutých mýdel Tork® v kuchyních a umývárnách usnadní uplatňování správné hygienické praxe. Zaměstnanci mohou používat také papírové ručníky Tork®, protože suché ruce jsou bezpečné ruce. Choroboplodné zárodky mají rády vlhké ruce a testy ukazují, že papír je materiál s nejvhodnější strukturou pro důkladné osušení rukou. Z výsledků studií také zřetelně vyplývá, že pro účinné osušení rukou je papír lepším řešením než vzduchový sušič.